Přechod průmyslového vlastnictví při prodeji podniku - Malá, Kateřina; Jakl, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá právní úpravou přechodu průmyslového vlastnictví při prodeji podniku, zkoumáním problematických míst v samotné právní úpravě institutu smlouvy o prodeji podniku a návrh jejich řešení. Práce obsahuje i hospodářskosoutěžní aspekty přechodu průmyslového vlastnictví při prodeji podniku a problematiku oceňování průmyslového vlastnictví. V práci je obsažena rovněž komparace zkoumané problematiky s právem USA
Vedoucí práce: Ladislav Jakl
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská soutěž; průmyslové vlastnictví; prodej podniků; mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; competition; industrial property; sale of business enterprises; dissertations