Online služby veřejné správy pro občany v ČR, porovnání s vybranými členskými státy EU, zhodnocení tří elektronických služeb z pohledu uživatele - Písečka, Jan (2007)
Práce předkládá některé definice elektronické veřejné správy, její přínosy a překážky, které brání v jejím rozvoji. Jako prostředek vyjádření snah vlád zemí EU, včetně ČR, o rozšíření e-governmentu posloužily strategie a akční plány EU zaměřené na informační společnost a e-government. Práce se rovněž zaměřuje na připravenost ČR pro rozvoj elektronické veřejné správy. Cílem práce je poskytnout přehled o službách veřejné správy pro občany v ČR, zvláště pak s přihlédnutím k možnostem využití ICT při jejich provádění. Druhým cílem je jejich porovnání se službami v Maďarsku, Polsku a na Slovensku. Podrobněji jsou zmapovány služby v ČR, které lze provádět kompletně elektronicky