Online služby veřejné správy pro občany v ČR, porovnání s vybranými členskými státy EU, zhodnocení tří elektronických služeb z pohledu uživatele - Písečka, Jan; Doucek, Petr, 1960-; Bérová, Dana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce předkládá některé definice elektronické veřejné správy, její přínosy a překážky, které brání v jejím rozvoji. Jako prostředek vyjádření snah vlád zemí EU, včetně ČR, o rozšíření e-governmentu posloužily strategie a akční plány EU zaměřené na informační společnost a e-government. Práce se rovněž zaměřuje na připravenost ČR pro rozvoj elektronické veřejné správy. Cílem práce je poskytnout přehled o službách veřejné správy pro občany v ČR, zvláště pak s přihlédnutím k možnostem využití ICT při jejich provádění. Druhým cílem je jejich porovnání se službami v Maďarsku, Polsku a na Slovensku. Podrobněji jsou zmapovány služby v ČR, které lze provádět kompletně elektronicky
Vedoucí práce: Petr Doucek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses