Platební systémy v prostředí internetu - Vaněček, Jakub (2007)
Práce se zabývá srovnáním vybraných platebních systémů na internetu, které jsou dostupné občanům České republiky. Cílem práce je srovnání těchto platebních systémů z hlediska rozšířenosti, bezpečnosti a nákladů na transakci. Práce má usnadnit výběr vhodného systému v různých modelových situacích. Hlavním přínosem práce má být srovnání nákladů na transakci těchto systémů z pohledu zákazníka a obchodníka