Systémové myšlení v rámci edukačního procesu - Exnarová, Anna; Mildeová, Stanislava, 1959-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato práce se věnuje systémovému myšlení a především jeho kontextu k pedagogice. Cílem práce je poukázat na význam systémového myšlení z různých pohledů. Práce poskytuje přehled různých definic a přístupů, které autoři při práci v tomto oboru využívají. Současně je prezentována provázanost systémového myšlení s pojmy z pedagogiky a možné začlenění systémového myšlení do výuky. Součástí práce je prezentování Bathtub testů jako příkladu testů systémového myšlení, vyhodnocení výsledků těchto testů, které byly studentům magisterského studia na katedře systémové analýzy VŠE v Praze předkládány v rámci kurzu Systémová dynamika
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: pedagogika; informační management [obor dipl. práce]; systémové myšlení; diplomové práce; educational science; system thinking; master's theses