Informace a síťové struktury v sociálně ekonomických systémech - Štefán, Ladislav; Rosický, Antonín, 1943-; Bělonožník, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Sledujeme vytváření virtuálních organizací, zájmových komunit, budování sociálních sítí. Integrujeme se do těchto struktur v rámci našeho zaměstnání a také v rámci našeho volného času. Prozkoumáme počátky tvorby těchto komunit a jejich současný stav. Popíšeme vliv technologie na jejich vznik. Způsob jakým dochází k přenosu informace a jejího uchování. Jakým způsobem ovlivňují tyto elektronické vztahy jedince a jeho okolí. Pro naše potřeby jsme vybrali BBS, Usenet, mailing listy, on-line diskuse typu IRC, chat, instantních zpráv
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: BBS; chat; informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; computer bulletin boards; online chat groups; bachelor's theses