Porovnání moderních přístupů k RBAC - Pithart, Josef; Klas, Jan; Kejkula, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Hlavním cílem předkládané práce je porovnání vybraných moderních přístupů k Role-Based Access Control (RBAC). Práce v první kapitole obsahuje stručnou charakteristiku RBAC. V další jsou pak vyzdviženy oblasti, na které se vybrané přístupy zaměřují a řeší je. Ve třetí části jsou detailně popsány jednotlivé přístupy. Popsány jsou čtyři přístupy, které se zabývají různými oblastmi uplatnění modelu RBAC. V poslední části jsou pak porovnány vybrané přístupy pomocí různých kritérií a ukázány jejich přednosti a nedostatky. V poslední části jsou také popsány společné charakteristiky a doporučen postup při využití přístupů v praxi
Vedoucí práce: Jan Klas
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses