Důvěryhodnost informací s akcentem na vliv internetu - Fictum, Luboš (2007)
Práce se zabývá duveryhodností informací a jejím hodnocením. Uvádí postupy a kritéria, podle nichž by mela být duveryhodnost overována, a která by mela prispet k jejímu overování, a to predevším na internetu. Ten je jako médium v soucasnosti nejvetším zdrojem informací a k jejich vyhledávání je nejcasteji využíván. Cílem práce, je také poukázat na nekteré konkrétní služby a zdroje, se kterými se lze na internetu setkat, nastínit cestu, kterou by se mel ubírat vývoj v oblasti hodnocení duveryhodnosti informací, a poukázat na role, jaké by meli v tomto procesu zastávat informacní pracovníci a bežní uživatelé