Důvěryhodnost informací s akcentem na vliv internetu - Fictum, Luboš; Rosický, Antonín, 1943-; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce se zabývá duveryhodností informací a jejím hodnocením. Uvádí postupy a kritéria, podle nichž by mela být duveryhodnost overována, a která by mela prispet k jejímu overování, a to predevším na internetu. Ten je jako médium v soucasnosti nejvetším zdrojem informací a k jejich vyhledávání je nejcasteji využíván. Cílem práce, je také poukázat na nekteré konkrétní služby a zdroje, se kterými se lze na internetu setkat, nastínit cestu, kterou by se mel ubírat vývoj v oblasti hodnocení duveryhodnosti informací, a poukázat na role, jaké by meli v tomto procesu zastávat informacní pracovníci a bežní uživatelé
Vedoucí práce: Antonín Rosický
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: důvěryhodnost; informace; internet; informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; trustworthiness; information; Internet; bachelor's theses