Mezinárodní dudácký festival ve Strakonicích a cestovní ruch - Housková, Kateřina (2007)
Ve své práci se zabývám Mezinárodním dudáckým festivalem ve Strakonicích, popisuji jeho historický vývoj, důležité osobnosti, domácí i zahraniční soubory. Zaměřím se na jeho vliv na cestovní ruch Strakonic a celého regionu. Folklor je v řadě zemí velice důležitým produktem cestovního ruchu, na příkladu festivalu chci zhodnotit jeho význam v České republice