Výběr strategického partnera (při vstupu na trh) - Parobková, Lenka (2007)
Práce definuje kritéria optimálního výběru strategického investora při vstupu na zahraniční trh formou fúze či akvizice. Jsou zhodnoceny faktory ovlivňující strategii růstu společnosti, výběr vhodného cílového trhu a výběr vhodného akvizičního cíle. Dále je v práci popsán samotný akviziční proces včetně právních dokumentů, které transakci provázejí. Poslední část této práce je věnována zhodnocení cílové společnosti a metodám určení kupní ceny a končí samotným uzavřením celé transakce