Výběr strategického partnera (při vstupu na trh) - Parobková, Lenka; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce definuje kritéria optimálního výběru strategického investora při vstupu na zahraniční trh formou fúze či akvizice. Jsou zhodnoceny faktory ovlivňující strategii růstu společnosti, výběr vhodného cílového trhu a výběr vhodného akvizičního cíle. Dále je v práci popsán samotný akviziční proces včetně právních dokumentů, které transakci provázejí. Poslední část této práce je věnována zhodnocení cílové společnosti a metodám určení kupní ceny a končí samotným uzavřením celé transakce
Vedoucí práce: Alena Filipová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses