Použití elektronického podpisu v ČR - Janošek, Tomáš; Tichý, Vladimír, 1953-; Kunstová, Renata, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Elektronický podpis je metoda zabezpečení a odstranění anonymity při elektronické komunikaci. Práce představuje elektronický podpis se všemi přednostmi i nedostatky, ukazuje jeho možnosti jak při komunikaci mezi přáteli tak zejména při komunikaci s orgány státní správy a soukromými společnostmi. Dala si za cíl poskytnout zájemcům konkrétní návod na získání dat pro tvorbu elektronického podpisu, podpisových i šifrovacích certifikátů, jejich integraci do operačního systému, webového prohlížeče i e-mailového klienta. V závěru navrhuje možné substituty pro placené služby certifikačních autorit jako např. zabezpečení komunikace pomocí OpenSSL, nebo OpenPGP
Vedoucí práce: Vladimír Tichý
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: autorita; informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; authority; bachelor's theses