Srovnání databázových systémů Oracle Database 10g Express Edition a Microsoft SQL Server 2005 Express Edition - Dražil, Michal; Chlapek, Dušan; Krch, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce se zabývá dvěma relačními databázovými systémy: Oracle Database 10g Express Edition a Microsoft SQL Server 2005 Express Edition. Zmíněné edice, které v mnoha případech poskytují velmi pokročilé funkce, jsou poskytovány zdarma nejen pro testovací účely, ale taktéž pro produkční nasazení. Cílem práce je poskytnout informace o obou produktech a tyto produkty porovnat v navzájem odpovídajících oblastech z pohledu správce databázového systému. Práce poskytuje informace pro začínající databázové správce, ale taktéž by měla sloužit jako podklad pro rozhodnutí o využití některé expres edice v malém podniku. Mnohé informace obsažené v této práci jsou aplikovatelné taktéž na vyšší edice porovnávaných databázových systémů
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: databázové systémy; informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; database management systems; bachelor's theses