Finanční analýza podniku Trevos Košťálov, s.r.o. - Kvarda, Petr (2007)
Cílem práce je finanční analýza podniku Trevos Košťálov, s.r.o., a zhodnocení situace společnosti. V první části je nejprve analyzována rozvaha a výkaz zisků a ztrát a to ve formě jak horizontální, tak vertikální s komentáři. Další část je podrobena zkoumání pravidlům financování, poměrovým ukazatelům, analýze pracovního kapitálu, Du Pontově rozkladu, ekonomickému normálu, finanční páce a Altmanova indexu