Porovnání vybraných metodik Projekt Managementu v oblasti ICT - Grégr, Jiří; Řídel, Jakub; Stolař, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato práce je zaměřena na porovnání dvou metodik užívaných v projekt managementu. První z těchto metodik je PMBOK, která byla zpracována v Project Management Institute a je podrobně popsána v publikaci PMBOK (Project Management Body of Knowledge) a druhou metodikou je V-Modell (VM), jejímiž autory jsou C. Johannson a Ch. Bucanac. Tato metodika se využívá zejména pro řízení projektů ICT. Při porovnávání analyzovaných metodik jsem se soustředil zejména na oblast zajištění kvality, která je nezbytná k úspěšnému zavedení projektu. V závěru práce je uvedeno stručné zhodnocení obou srovnávaných metodik, které přispívá k orientaci při jejich použití
Vedoucí práce: Jakub Řídel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses