Spotřební výdaje na zdraví a vzdělání: Ekonometrické modely a vývoj v rámci zemí OECD 1970-96 - Charvátová, Petra; Pánková, Václava, 1949-; Čížek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
V oblastech zdraví a vzdělávání dochází k substitučním efektům mezi veřejnými a soukromými výdaji, které bych chtěla prokázat pomocí ekonometrických modelů. Tyto efekty se nejvýrazněji projevují v oblasti zdraví. Z analýz vývoje sledovaných proměnných je zřejmé, že růst výdajů v obou sledovaných oblastech souvisí s ekonomickým rozvojem sledovaných států a tento růst je pozitivní pro prosperitu a podřizuje se racionálnímu chování spotřebitelů. Pro tuto práci byla použita data soukromých výdajů obyvatel 13 zemí OECD za období 1970 - 1994 a data veřejných a soukromých výdajů obyvatel pro 24 států OECD v roce 1996
Vedoucí práce: Václava Panková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: ekonometrické modely; vzdělávání; statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; zdraví; bakalářské práce; econometric models; education; health; bachelor's theses