Optimalizace stránek pro vyhledávače - Pavlů, Pavel; Kacerovský, Jiří; Tofan, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato práce tvoří ucelený pohled na problematiku optimalizace webových stránek s cílem co nejlepšího umístění ve vyhledávačích. Čtenáři jsou v první části, jako základ pro pochopení celé problematiky, vysvětleny odlišné principy katalogů a vyhledávačů zahrnující aktuální trendy a tržní podíly v České republice a USA. V následující kapitole je rozebrána teorie vyhledávání v dokumentech. Na tu navazuje popis sběru dat, jejich zpracování a následující zobrazení výsledků ve vyhledávači. Díky výše uvedeným kapitolám jsou čtenáři následně popsány techniky, kterých by měl webmaster využívat při tvorbě nových stránek, popřípadě při optimalizaci stránek již existujících. V další části bakalářské práce je vysvětleno, čeho by se měl při optimalizaci webových stránek jejich tvůrce vyvarovat. Tím jsou tzv. neetické metody optimalizace. Rovněž je zmíněn moderní nástroj pro zviditelnění stránek, tzv. služby PPC. Pro lepší přehlednost a využití rozsáhlého teoretického základu je na konci práce popsáno desatero nejzákladnějších faktorů, které je nutno pro základní optimalizaci dodržet
Vedoucí práce: Jiří Kacerovský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses