Řízení firemních financí a řízení finančních rizik - Turková, Andrea (2007)
Práce se zaměřuje na finanční řízení a problémy, které musí řešit finanční ředitelé malých a středních firem v České republice. Poukazuje na rizika související s mezinárodním obchodováním, na platební morálku odběratelů i na rizika vznikající při účasti bank na profinancování obchodů. Analyzuje tato rizika a hledá způsoby jak jim efektivně předcházet a ne jen následně napravovat již vzniklé chyby