Internetové aplikace pro mobilní zařízení - nejnovější trendy - Barák, Pavel; Tofan, Lukáš; Kacerovský, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Tato práce je zaměřena na oblast internetových aplikací, které jsou určené k provozu na mobilních zařízeních. Cílem je zmapovat aktuální situaci na trhu s těmito aplikacemi, popsat současné trendy a odhadnout budoucí vývoj. Celou práci lze rozdělit do tří částí. Úvodní kapitola popisuje přímo mobilní zařízení a následně technologie umožňující mobilní připojení k internetu. Představuje novinky v oblasti mobilního přenosu dat a to včetně prognóz, kdy se tyto technologie na trhu objeví. Druhá část je zaměřena na samotné programy. Popisuje jejich možnosti a nastiňuje budoucí rostoucí či klesající význam. V poslední části jsou představeny další technologie, které se postupně do mobilních zařízení začínají integrovat a využívat mobilními aplikacemi. Na konkrétních případech programů jsou ukázány možnosti spojení těchto technologií, mobilního zařízení a internetu. Čtenář by měl získat ucelenou představu o možnostech dnešních mobilních přístrojů a zároveň i informace, na kterou oblast mobilních aplikací se do budoucna zaměřit
Vedoucí práce: Lukáš Tofan
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses