Komparace směrnic WCAG a důsledky při hodnocení přístupnosti Webu - Seman, Vladimír (2007)
Prístupnosť, spolu s použiteľnosťou internetových aplikácií patrí medzi základné prvky moderného webu. Táto bakalárska práca sa zaoberá práve problematikou prístupnosti internetových aplikácií, je rozdelená do dvoch častí: V prvej časti rozoberá prínosy prístupnosti pre majiteľa webových stránok, možnosti automatickej kontroly prístupnosti, legislatívne úpravy prístupnosti. Táto časť práce vychádza predovšetkým z analýzy dostupnej literatúry a vlastných skúseností autora. Druhá časť sa týka najrozšírenejšej legislatívnej úprave Web Content Accessibility Guidelines. Aktuálna verzia WCAG je 1.0, odborná verejnosť už 8 rokov čaká na novú verziu smerníc. Verzia 2.0 je tesne pred dokončením. Na základe porovnávacích kritérií sú preto v práci porovnané smernice WCAG 1.0 (šestnásť WCAG 1.0 kontrolných bodov priority 1) s novými smernicami WCAG 2.0 v pracovnej verzii z 27. apríla 2006. Taktiež sú v práci rozobrané dôsledky prechodu na nové smernice z ich predošlej verzie