Možnosti využití metod vícekriteriálního rozhodování v akvizičním procesu ozbrojených sil - Krb, Filip; Pudil, Pavel; Jiroušek, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Předmětem této diplomové práce je zhodnocení využitelnosti použití metod vícekrite-riálního rozhodování v akvizičním procesu nákupu majetku, služeb a stavebních prací pro ozbrojené síly České republiky na úrovni vojenského útvaru. K realizaci tohoto cíle je práce rozčleněna na dvě části. První část se zabývá teorií vícekriteriálního rozhodo-vání, představuje jednotlivé metody včetně kritické diskuse a uvozuje legislativní úpra-vu zadávání veřejných zakázek v ČR. Druhá část následně realizuje zhodnocení využi-telnosti těchto metod na modelovém příkladu výběru dodavatele pomocí analýzy, syn-tézy, komparace a dedukce. V diskusi je dospěno k závěru, že vícekriteriální rozhodo-vání při výběru majetku pro ozbrojené síly je v komplexních rozhodovacích problé-mech nástrojem, umožňující nastavení rychlého, přesného, pružného a strukturované-ho systému pro podporu rozhodování. Na úrovni vojenského útvaru lze aplikovat me-tody vícekriteriálního rozhodování v oblasti akvizičního procesu ve fázi přípravy a rea-lizace.
Vedoucí práce: Pavel Pudil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses