Návrh aplikační architektury IS/ICT malého podniku - Zíma, Petr; Šalamon, Tomáš; Malcová, Dana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práce se zabývá aplikační architekturou malého podniku. Tomuto tématu se věnuje jak z hlediska praxe tak z hlediska teorie. První část práce vysvětluje teorii globální a dílčí architektury. Přičemž aplikační architektura je jednou z dílčích architektur. Zvláštní kapitola je věnována sociální dimenzi v podniku. V druhé části je práce zaměřena na to, jak aplikovat teorii v praxi. Autor provedl analýzu současného stavu informačního systému a procesů v jedné konkrétní malé firmě. Na základě výsledků této analýzy navrhuje implementovat aplikaci typu ECM pro správu digitálních dat v podniku. Autor testuje 3 možné varianty aplikace ECM: 1. Profesionální řešení 2. Open source řešení 3. Řešení stávajícím vybavením ve firmě. Cílem práce je seznámit čtenáře jednak s teorií aplikační architektury a jejím začleněním do celkové globální architektury, tak i s možností jak tuto teorii převést do praxe v malé společnosti
Vedoucí práce: Tomáš Šalamon
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses