Oracle Fusion Middleware - Karlec, Jakub (2007)
Předmětem této práce je zhodnocení a analýza využití produktu Oracle Fusion Middleware v rámci podnikového informačního systému. Práce dále představuje a zkoumá možnosti, jež přináší Service Oriented Architecture (SOA). SOA je architektonickým přístupem, který je moderním trendem v oblasti vývoje a správy podnikových informačních systémů. Na principech SOA je postavena middleware vrstva Oracle Fusion Middleware, která slouží jako platforma pro integraci, vývoj, nasazení, provoz a správu aplikací podnikového informačního systému. Cílem práce je poukázat na přínosy, nedostatky a rizika, které Service Oriented Architecture a na něm založený softwarový balík Oracle Fusion Middleware přináší. Záměrem je analyzovat jak efekty, kterých lze dosáhnout v oblasti IT/ICT, tak efekty, jež se při využití těchto technologií projeví v podnikání