Přístupnost a weby městských částí Prahy - Mrázek, Daniel; Gála, Libor, 1965-; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Cílem této práce je aplikovat metody testování přístupnosti internetových stránek na weby městských částí Prahy. Pro dosažení tohoto cíle však nejprve charakterizuji základní rysy přístupnosti a skupiny uživatelů, pro které má přístupnost internetových stránek zásadní význam. V další části se pak stručně věnuji historickému vývoji metodických pokynů pro tvorbu přístupného webu jak na globální, tak na české úrovni a vzhledem faktu, že jsem se zabýval weby městských částí v Praze, jež patří mezi orgány veřejné správy, jsem neopomenul ani vývoj legislativních podmínek a doporučených postupů daných legislativou České republiky. Samotnému testu přístupnosti pak předchází řada omezení, jejichž cílem je snížení komplexnosti testu tak, aby vyhovoval rozsahu této práce i mým schopnostem a možnostem. Dále stanovuji způsob provedení testu a závěrečných částech seznamuji čtenáře s dílčími a později i souhrnnými výsledky testu přístupnosti jednotlivých webů proti vybraným bodům metodiky „Best practice – Pravidla pro tvorbu přístupného webu“
Vedoucí práce: Libor Gála
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses