Charakteristika produktů pro Data Capture - Zimák, Radek (2007)
Existuje alternativa ručního přepisování dat z listinných dokumentů do informačních systémů? Tato práce přináší pohled do problematiky automatického vytěžování dat z dokumentů pomocí skenerů a speciálních aplikací umožňujících rozpoznávání textu, čísel, zaškrtávacích polí a čárových kódů v naskenovaném obrazu dokumentu – aplikací Data Capture. Práce zahrnuje přehled současné nabídky těchto aplikací na českém trhu, prostřednictvím praktických zkušeností s vybranými aplikacemi odhaluje samotný proces automatického vytěžování dat z listinných dokumentů a vyjadřuje odlišnosti ve způsobu vytěžování dat z rozdílných typů dokumentů (strukturovaných, polostrukturovaných a nestrukturovaných) s kterými se organizace při každodenní činnosti musí umět vypořádávat