Počátky, vývoj a prognózy trhu datových médií v České republice - Horák, Ondřej (2007)
Práce mapuje trh datových médií v České republice s úzkým zaměřením na trh optických datových médií. Analyzuje produkty tohoto trhu, subjekty, které se na něm vyskytují a cenové trendy optických datových médií s ohledem na situaci v zahraničí. Práce přináší predikci budoucího stavu segmentu optických datových médií a odhaduje přibližný vývoj pro všechny tři výše uvedené oblasti