Vývojové prostření Eclipse - Vomáčka, Petr (2007)
Tato práce popisuje především praktickou stránku vývojového prostředí Eclipse. Cílem bylo vytvoření příručky, která by programátorům začínajícím s Eclipse usnadnila proniknutí do jeho praktického používání pro programování v jazyce Java. Z tohoto důvodu je určitá znalost jazyka Java nutným předpokladem. První kapitola práce je spíše teoretická a stručně popisuje nejvýznamnější charakteristické rysy Eclipse. Druhá část se věnuje nejdůležitějším praktickým operacím a úkonům, které jsou běžně používány při programování v jazyce Java. Třetí část pak popisuje možnost rozšíření základního programovacího prostředí Elipse pomocí pluginů a praktické používání některých z nich