Finanční analýza společnosti STOCK Plzeň, a.s. - Baumruková, Jana; Lodr, Jakub; Tyll, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
V první části – metodologické části– se snažím o utříbení současné metodiky finanční analýzy. Jelikož existuje mnoho metod k posouzení finančního zdraví podniku, snažila jsem se zvolit základní, ale přesto dostačující metody. Takové, aby odpovídaly požadavkům a potřebám této práce. Za „základní stavební kámen“ analýzy jsem zvolila horizontální a vertikální analýzu účetních výkazů podniku. Na tu navazuje rozsáhlá poměrová analýza tvořena pěti základními skupinami významných ukazatelů, doplněna rozdílovou analýzou pracovního kapitálu. Závěrem této části se práce věnuje pyramidovému rozkladu vlastního kapitálu, nechybí ani ukazatelé predikce finanční tísně a nezbytností je také srovnání s odvětvím. Druhá část práce – aplikační část– podrobně studuje finanční situaci zvolené společnosti STOCK Plzeň, a.s. Na tuto společnost aplikuji metodiku probranou v první části analýzy. Moji snahou je především zohlednit všechny významné skutečnosti, které se na trhu udály. Právě ty nám poskytují vysvětlení k vývoji mnohých finančních ukazatelů
Vedoucí práce: Jakub Lodr
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses