Anotačný nástroj KAT - Kolínsky, Miroslav; Nemrava, Jan; Svátek, Vojtěch, 1967 prosinec 1.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Práca popisuje vznik a rozvoj techník používaných na anotovanie, venuje sa problému automatického počítačového anotovania a popisuje niektoré programy, ktoré túto funkcionalitu poskytujú. Ústrednou témou je súčasť európskeho projektu K-Space, anotačný nástroj KAT, na vývoji ktorého sa aktívne podiela aj Katedra znalostního a informačního inženýrství. Úlohou textu, ktorý nasleduje, je zoznámenie čitateľa s filozofiou, štruktúrou a funkcionalitou nástroja KAT tak, aby mu porozumel a bol schopný využívať ho na anotačné úlohy. Cieľom praktickej časti práce je implementácia rozšírenia funkcionality nástroja KAT spôsobom umožňujúcim anotovať obrázky na základe textu, ktorý ich obklopuje. V praktickej časti je načrtnutý problém anotovania obrázkov pomocou okolitého textu a spôsob jeho riešenia a implementácie v programovacom jazyku Java
Vedoucí práce: Jan Nemrava
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses