Mechanismus řešení sporů ve WTO - Sobotová, Kateřina (2007)
Práce se věnuje řešení obchodních sporů mezi členy WTO. Hodnotí vývoj mechanismu řešení sporů v rámci GATT a ve WTO. Vykládá nejdůležitější články Ujednání o pravidlech a řízení při řešení sporů. Následně pak aplikuje tuto teoretickou část na konkrétní spor. Analyzuje spory doposud řešené ve WTO, účast členů WTO ve sporech