Mechanismus řešení sporů ve WTO - Sobotová, Kateřina; Steinmetzová, Dana; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se věnuje řešení obchodních sporů mezi členy WTO. Hodnotí vývoj mechanismu řešení sporů v rámci GATT a ve WTO. Vykládá nejdůležitější články Ujednání o pravidlech a řízení při řešení sporů. Následně pak aplikuje tuto teoretickou část na konkrétní spor. Analyzuje spory doposud řešené ve WTO, účast členů WTO ve sporech
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses