Informační systémy ve společnosti Radiant Systems - Beran, Michal (2007)
Diplomová práce se zabývá informačními systémy v organizaci z pohledu jejich významu, architektury a způsobu měření efektivity informačního systému. Hlavní důraz práce je kladen na vyhodnocení informačního systému jako prostředku podpory hlavních a vedlejších procesů organizace. Pro toto hodnocení je využito aplikace metody Quality Functional Deployment (QFD), která umožňuje identifikovat nesoulad mezi existujícími systémy a požadavky jednotlivých firemních procesů. Tato práce též vyzdvihuje význam některých systémů, které hrají důležitou roli v organizacích působících na poli vývoje software