Specifika účtování a možnosti financování občanských sdružení - Hartlová, Kateřina (2007)
Práce je zaměřena na účetnictví a financování občanských sdružení a skládá se ze dvou částí - obecné a praktické. První kapitola se zabývá právní úpravou občanských sdružení, dále jsou uvedeny možné zdroje financování činnosti občanského sdružení a specifika vyskytující se v účetnictví. S účetnictvím jsou též spojeny daně, které jsou předmětem následující kapitoly. Teorie z obecné části je doplněna praktickou částí, ve které byly použity údaje občanského sdružení Fokus Praha