Specifika účtování a možnosti financování občanských sdružení - Hartlová, Kateřina; Nováková, Štěpánka, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Práce je zaměřena na účetnictví a financování občanských sdružení a skládá se ze dvou částí - obecné a praktické. První kapitola se zabývá právní úpravou občanských sdružení, dále jsou uvedeny možné zdroje financování činnosti občanského sdružení a specifika vyskytující se v účetnictví. S účetnictvím jsou též spojeny daně, které jsou předmětem následující kapitoly. Teorie z obecné části je doplněna praktickou částí, ve které byly použity údaje občanského sdružení Fokus Praha
Vedoucí práce: Štěpánka Nováková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví; občanská sdružení; účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; dotace; stanovy; accounting; civil associations; master's theses; subsidies; statutes