Vztahy EU se zeměmi Afriky, Karibiku a Pacifiku - Žižka, Petr; Kučerová, Irah, 1959-; Anna, Borgstrem; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce analyzuje vztahy Evropské unie se zeměmi ACP a postihuje trendy a nové aspekty těchto vztahů. Vztahy jsou nahlíženy v rámci historického vývoje od podepsání římské smlouvy 1957 a Konvence z Yaoundé, přes dohody z Lomé až po Cotonou. Hodnocena je ekonomická rovina těchto vztahů, zesilující podmínečnost rozvojové pomoci i relativně nová – bezpečnostní dimenze vztahů. Práce porovnává intenzitu a kvalitu vztahů v průběhu druhé poloviny 20.století a pozornost, kterou zejména Evropská unie vztahům se zeměmi ACP věnovala
Vedoucí práce: Irah Kučerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses