Nominální měnová konvergence Faktory podmiňující vstup do eurozóny - Čech, Zdeněk; Brůžek, Antonín, 1929-2008; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Dizertační práce identifikuje a klasifikuje možná rizika měnové konvergence v procesu přistoupení k eurozóně u nových členských zemí Evropské unie, tj. včetně České republiky. Propojením výsledků komplexního rozboru institucionálního rámce Hospodářské a měnové unie a analýzy vývoje inflace a měnového kurzu u stávajících členů eurozóny v konvergenčním období identifikuje možné alternativy měnového přiblížení k euru. Závěry přispívají do diskuse o dilematech hospodářské politiky, které čekají nové členské země EU v dalších fázích integrace do evropských měnových struktur
Vedoucí práce: Antonín Brůžek
Doktorská disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2007
Způsob přístupu: Internet
Keywords: měnová politika; devizové kurzy; mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; monetary policy; foreign exchange rates; dissertations