Vysokorychlostní železniční doprava v Evropě se zaměřením na Německo - Kouba, Pavel; Zelený, Lubomír; Zahrádka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2007)
Práce představuje vysokorychlostní železniční dopravu jak z technické a technologické stránky, tak i ekonomické - srovnává její výhodnost s alternativními druhy dopravy. Přináší také přehled již existujících vysokorychlostních tratí i zachycuje jejich další výstavbu a expanzi po Evropě. V předposlední kapitole se věnuje legislativní stránce fungování tohoto druhu dopravy. Vlastní práce poté charakterizuje vysokorychlostní železniční dopravu v Německu a rozebírá podrobně tamější tarifní systém Deutsche Bahn
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: doprava; podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; železnice; Německo; bakalářské práce; transportation; railroads; Germany; bachelor's theses