Naše hospodářská situace ke sklonku světové krise - Hotowetz, Rudolf, 1865-1945 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1934)
Změny v mezinárodním obchodě po první světové válce a situace v ČSR před a po světové hospodářské krizi. Vývoj cen i vyprodukovaného množství v zemědělské a průmyslové výrobě. Kritika obchodní politiky postavené na vysokých clech a jiných omezeních mezinárodního obchodu