Naše hospodářská situace ke sklonku světové krise - Hotowetz, Rudolf, 1865-1945 (V Praze : Česká společnost národohospodářská : V komisi knihkupectví Fr. Řivnáče, 1934)
Změny v mezinárodním obchodě po první světové válce a situace v ČSR před a po světové hospodářské krizi. Vývoj cen i vyprodukovaného množství v zemědělské a průmyslové výrobě. Kritika obchodní politiky postavené na vysokých clech a jiných omezeních mezinárodního obchodu
Keywords: hospodářské poměry; zemědělská výroba; průmyslová výroba; obchodní politika; hospodářská politika; Československo; přednášky; economic conditions; agricultural production; industrial production; commercial policy; economic policy; Czechoslovakia; lectures