O daňových aktualitách z hlediska hospodářského - Blanda, František (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1931)
Porovnání daňové situace před a po první světové válce. Druhy daní dle jejich výnosu a vliv těchto daní na podnikatelskou aktivitu. Novela berní reformy