Obilní monopol, jeho stav a dnešní úkoly - Feierabend, Ladislav Karel, 1891-1969 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1937)
Důvody vzniku Československé obilné společnosti jako dočasné monopolní instituce na trhu s obilím, která měla pomoci překonat krizi ve 30. letech