Poválečná bytová otázka v cizině a u nás - Mildschuh, Vilibald, 1878-1939 (Sbírka přednášek (Česká národohospodářská společnost), 1925)
Řešení bytové otázky, především nájemního bydlení, po první světové válce na národohospodářské úrovni. Podpora výstavby bytů, výše nájemného, ochrana nájemníků atd. Situace v Dánsku, Norsku, Švédsku, Švýcarsku, Finsku, Jugoslávii, Itálii, Holandsku, Anglii, Francii, Belgii, Polsku, Maďarsku, Rakousku. Návrhy opatření k řešení bytové otázky v Československu