Alois Rašín : jeho život, dílo a doba - Hoch, Karel, 1884-1962 (Orbis, 1934)
Politik a národohospodář Alois Rašín a jeho role v hospodářském a politickém životě v Rakousko-Uhersku a v Československu do r. 1923. Hospodářská opatření v oblasti finanční a měnové politiky v období vzniku ČSR v r. 1918. Publikace obsahuje i přetisk článku "Válečná půjčka" (Národní listy, 17. 11. 1914)