Alois Rašín : jeho život, dílo a doba - Hoch, Karel, 1884-1962 (Praha : Orbis, 1934)
Politik a národohospodář Alois Rašín a jeho role v hospodářském a politickém životě v Rakousko-Uhersku a v Československu do r. 1923. Hospodářská opatření v oblasti finanční a měnové politiky v období vzniku ČSR v r. 1918. Publikace obsahuje i přetisk článku "Válečná půjčka" (Národní listy, 17. 11. 1914)
Obsahuje bibliografii
Keywords: Rašín, Alois, -- 1867-1923; politické dějiny; politika a vláda; osobnost v politice; hospodářské dějiny; měnová politika; finanční politika; dějiny ekonomických teorií; Československo; biografie; political history; politics and government; personality in politics; economic history; monetary policy; financial policy; history of economic thought; Czechoslovakia; biography