Národohospodářská politika : (výtah pro účely studia). Část II - Mildschuh, Vilibald, 1878-1939 (V. Mildschuh : V komisi Spolku československých právníků Všehrd, 1934)
Konkrétní části a nástroje národohospodářské politiky. Populační politika (problém přelidnění, pokles porodnosti, trend pro zvyšování populace). Politika peněžní a bankovní z hlediska národohospodářského (cenová stabilita, výkyvy cenové hladiny, náprava měn v jednotlivých zemích). Sociální politika, řešení sociálních otázek, mezinárodní organizace sociální politiky. Pracovní smlouvy, ochrana dělnictva, kulturně-výchovná činnost pro dělníky, mzdová politika, politika spolčování, sociální pojištění