Národohospodářská theorie : (text k přednáškám) - Maiwald, Karel, 1902-1979 (Praha : Spolek posluchačů Vysoké školy politické a sociální v Praze, 1947)
Text k přednáškám národohospodářské teorie. 1. Působení ekonomických jevů a zákonů (spotřeba, výroba, ceny, trh aj.). 2. Pojem národní hospodářství a hospodářského jednání jedince, druhy hospodářské činnosti. Člověk jako národohospodářský činitel (populační růst). 3. Vzájemná závistost mezi spotřebou a důchody, cenami, výrobou, působení vnějších vlivů. 4. Výroba, výhody a nevýhody velkého podniku z hlediska nákladového, účinky technického pokroku na výrobu. 5. Pojem a funkce ceny, utváření cen. Systém a formy bursy
[Část I]. 94 s. — Část II. 136 s.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: ekonomické teorie; ekonomie; obyvatelstvo; individuální spotřeba; výroba; podniky; trhy; ceny; dějiny ekonomických teorií; teorie růstu; ekonomické zákony; učebnice; economics (theory); economics; population; consumption (economics); production; business enterprises; markets; prices; history of economic thought; theory of economic growth; textbooks