Hospodářské reformy Irska a jejich aplikovatelnost do české ekonomiky - Lukaštíková, Iva (2006)
Kroky irské vlády vedoucí k ekonomickému rozkvětu země, kterými by se mohla inspirovat i Česká republika: fiskální a monetární stabilizace, adaptace pracovní síly, využití strukturálních fondů a institucionální podpora podnikání. Každá kapitola obsahuje rovněž doporučení pro Českou republiku, které reformy nebo jejich části by po vzoru Irska mohla či měla provést. Stručné hospodářské dějiny Irska