Sociální pojištění Rakouska - Koláčková, Leona (2006)
Sociální pojištění v Rakousku, jeho organizace, jednotlivé pilíře a příslušné dávky, pojištěnci a další osoby se sociálně-pojistnou ochranou. Rakouské sociální pojištění patří v mezinárodním měřítku k vysoce vyspělým systémům, který všem svým účastníkům garantuje nezbytné sociální jistoty. Je to systém s bohatou historií založený na tradičních zásadách, který však aktivně reaguje na nově vznikající požadavky moderního světa