Oceňování a vykazování cenných papírů v České republice - Liptáková, Dana (2006)
Charakteristika cenných papírů upravovaných Zákonem o cenných papírech a jejich klasifikace dle různých kritérií. Způsoby oceňování cenných papírů používané v České republice. Práce se podrobněji zaměřuje na oceňování a vykazování akcií, dluhopisů a směnek jak z pohledu emitenta tak investora